ae101 corolla modifiyesi.

<<

gan140

İleti 07 Nis 2008, 09:38

ae101 corolla modifiyesi.

Merhaba oto-park ailesi..

Oncelikle kendimi tanıtayım..ben oto-parka cok eskilerden takip eden ama pek yazı yazmayan eski bir uyenizim...kullanıcı adları falan degisti sifre unutuldugu icin zamanla ama uzun zamandır takip ettigim bir site...

Ben makine muhendisi ae101 corolla sahibi bir uyenizim : )

Oncelikle aracımı cok sade olacak sekilde gorsel kısmı daha az daha cok yuruyen ve motor aksamı uzerine bir kac modifiye yapmak istiyorum... bunları ozetlemek gerekirse:

aracım 178 binde ve ilk sahibiyim..Gayet temiz bakımlı kanımca motorda ufak tefek degisiklikler yapmaya musayit bir altyapısı olduguna inanıyorum.

Aracımın uzerine hala orjinal eksozu var ama herkes aracta egzos oldugu izlenimine kapılıyor sebebi ise spor egzos gibi ses yapması...Ses sportif sayılabilir ama rahatsız edici boyutta..

Dun bostancı sanayide bir ustaya gosterdim.aracta sac dan dolayı egzos sesinin normale gore çok fazla oldugunu soyledi(egzos kesinlikle patlak degil)

onerisi ise aracın egzosunu komple degistirmek (orjinal) istegime gore son susturucu takmak

Benim yapmak istediklerim ise komple egzos ki orjinal olmak zorunda degil artı kapalı bir hava filtresi ilk uygulamakk istediklerim
bunları takiben orjinal 13' leri cıkarıp yerine 15 lik jant artı yeni set lastikler olcu olarak da 195/50/15 dusunuyorum ki cekisten dusmesin arac..zaten bu islemler maksimum sadelikte gerceklesecek..Keyifle cekisi gidisi daha iyi sade bir arac yapma cabasındayım..Tabi bunlara ek olarak yeni amortisor yay ya da coil over dusunuyorum

arkadaslar bu aracı sat bu kadar masraf yerine daha iyi bir arac edinin tarzı onerilere kapalıyım zaten 1 sene sonra 2004 bir type r alma planım var..bu tamamen satılmamak uzere yapılacak bir araç
zamanla dereceli egzantrik (belki) turbo blow off valf uygulaması olabilir

Her turlu oneriye açığım...baska neler yapılabilir.Bunlar haricinde ilk etaptda egzos ve kapalı hava filtresi uygulaması aracın alt devir bandındaki torku ve cekisi etkiler mi..Cok km yapmaya basladım bu aralar ve ekonomi surusleri de yapmaktayım zaman zaman o yuzden alt devir cekisi benim icin onemli zira arac yuksek devirlerde cok bagirmakta..

Ayrıca bu yaptırcagim egzos sisteminin cok sesden zirade sessiz ve tok bir yapıda olmasını istemekteyim (seat leonlara yapılan egzoslar gibi)

onerileriniz icin simdiden tesekkurler isteyim umarım okunması kolay bir yazı olmustur..Cok fazla dikkat edemeden yazdım cunku

Herkese iyi haftalar..
<<

gan140

İleti 08 Nis 2008, 15:53

Re: ae101 corolla modifiyesi.

yok mu bir fikri olan
<<

supersport

İleti 11 Nis 2008, 15:32

Jantları; araç beyaz,lacivert veya siyahsa beyaz, eğer metalikse altın sarısı ve en az 16'' almanı öneririm.
Resim
Resimdeki 16'' kosei k1 mesela, buna benzer pekçok markanın jantı var oz superturismolar da olduğundan daha büyük görünüyor.
Daha gürültülü bir egzoz sistemi veya motor modifikasyonu önermem, onun yerine aracın gövdesindeki ufak tefek çizikleri vs gider.
<<

Inferno

Inferno

Administrator
Administrator

Otomobil: Clio 2 RS 2

İsim: And

İleti 12 Nis 2008, 20:17

Merhaba,

Bizimkilerde de '95 1.6 XEI var. Büyük hayranlık ve saygı duyuyorum araca, o derece kötü bakmalarına rağmen, tık demeden dayandı 200.000'e. İnanılmaz bir makine gerçekten.

Açıkçası ben o aracı modifiye etmezdim ama madem niyetlisiniz...

Jantlarınız 13" olduğuna göre burdan aracınızın ilk ithal 1.3 litre AE101'lerden olduğunu düşündüm, doğru muyum? 1.6'lar 14" çünkü.

Aracı bildiğim kadarıyla, en ciddi ihtiyacı yay/amortisör ve fren modifikasyonu. Bu ikisine mutlaka ama mutlaka el atılmalı. Hadi aksiyon yapılmayacaksa ve konfordan ödün verilmek istenmiyorsa (ki araç oldukça konforlu) yay/amortisöre dokunulmayabilir ama frenler, mutlaka.

13"ten 15"e geçişte, eğer ucuz, dolayısıyla ağır bir jant seçerseniz, performansınız ciddi ölçüde azalacak, diğer egzoz vs.'nin etkisini köreltecektir. Dolayısıyla jant seçimini doğru yapmalısınız, OZ Superleggera/Ultraleggera gibi jantlara bakmalısınız (Türkiye'de o ölçüde hafif jant bulmak kolay değil). Ayrıca lastik seçiminiz de en az yay vs. seçimi kadar önemli olacak.

Kapalı hava filtresi, aynı kullanımla yakıt tüketimini artıran değil azaltan bir parça ve mutlaka gerekli. Egzoz konusundaysa, sizin ihtiyacınız olan İskender Usta. Atatürk Oto Sanayi'ye gidip kendisiyle konuşursanız, beklentilerinize yönelik komple bir egzoz sistemini uygun fiyata yüksek kalite ile yapacaktır. Tabii sabretmeniz koşuluyla :) Fazlasıyla yoğundur kendisi. Sizin ihtiyacınız olan, katalitik konvertör iptali, rahat bir orta susturucu, daha geniş ara borular ve tok bir son susturucu.

1.3'ün karakterini bilmiyorum fakat 1.6, alt devirleri fazlasıyla canlı fakat 3000 d/d'dan sonra git gide "biten", 4000 d/d'dan sonrasınaysa neredeyse hiç çıkılmamak üzere yaratılmış bir makine. Tamamen şehiriçi odaklı yani.

Motora yapacaklarınızı egzoz ve filtreyle, en fazla bir de chip ile sınırlı kalmalı bence.

Sevgiler.
Eat. Breathe. Drive.
<<

gan140

İleti 15 Nis 2008, 14:53

Öncelikle yazıyı okuyan ve cevap veren herkese cok tesekkur ederim ilgi gösterdiğiniz için.

Öncelikle aracım 1.6 japon kasa ilk gelen yeni ae101 lerden

Motor performansı olarak zaten su an cok verimli 170.000 de olmasına ragmen.

Gidisiyle her 2000 cc yi cebinden cıkaracak nitelikte.gerek devirli yapısı gerek dusuk devirde kolay toparlanan torklu yapısı vs.

Arac su an cok temiz ve gayet bakımlı kimse 15 yasında olduguna inanmıyor.

Oncelikle cok daha fazla performans beklentisinde degilim.2. arac olarak ya bir tsi leon o km ya 2.el eski kasa bi type r belki s2000, bi ihtimal de e46 bir 3.20-28 dusunmekteyim

Bu aracı gunluk kullanmaya devam edecegim diger alacagim aracı da daha gizlencelik haftasonu kullanmayı dusunuyorum.

Beklentilerime gelecek olursak..biraz performans artısı ki bu jantlar ve genisleyen lastik taban olculeri icin sart ve buna paralel olarak daha iyi gezinmeyen bir arac. yol tutusu motorun aksine cok da tatmin edici degil acıkcası..

Egzost olayını ya bostancı sanayida komple 0 la degistircem 130 ytl fiyat aldım sonuna son susturucu ya da iskender ustamızın kapısını aşındıracagiz..bu da biraz 2.arabamı ne zaman alcagimla ilintili bir olay.

2.olarak motor icin hava filtrsi (kapalı) dusunuyorum ama egzost gibi cok ses yapsın istemiyordum daha ziyade yuksek devirlerde deli gibi bagiran motorun sesini sonumlesin.

3.olarak motora belki bir turbo ya da dereceli egzantrik uygulamasına gidebilirim.ama 2.aracı erken alırsam bunlara pek girmem.Zaten 2.arac alacagim icin bu kadar fazla da masraf yapıp aracın orjinaliğiyle oynamak istemiyorum..

4.olarak jantlar 15 ya da 16 hafif bisi olacak. ebat olarak da max 195/50... bisi dusunuyorum

5.son olarak kule gergisi ve daha stiff-rijid yapıda bir amortisor belki bir coilover.

yapacaklarım bunlar
butce olarak 3000-5000 ytl arası bi si ayırdım eski sevgili emektarıma..

umarım temiz bir is olur ve daha yıllarca sorunsuz binerim cunku satılacak bir araba degil hic bir zaman..

İlerleyen yasımla birlikte ileride sevdigim arabaları toplamak istiyorum garajıma cok oynamadan orjinaline sadık kalarak..

bunlar arasındaki araclar ae86,a101(elimde var zaten), nissan suny,nissan 200sx,audi 80,supra,rx7 vs

Bu hayalim gercek olur mi bilmiyorum ama modifiyeye bu haftasonu baslıyorum e46 yı da alabilirim her an.

sanayide bi tane temiz siyah 3.20 sedan buldum..110 000 de alınır gibi duruyor 35 kagit fiyatı var
2001 modeldi sanırım...

Gelişmeler bunlar arkadaslar bu olaya gonul veren okuyan herkese tesekkur etmeye bir borç bilerim en yakın zamanda fotoları yukliyecegim ve modifiye ettikce fotoları yayınlayacagim..

Mak.Müh
Abdullah SAKARYA
<<

supersport

İleti 16 Nis 2008, 15:50

35-36 milyara 2005 astra turbolar satılıyor, onlara da bir bakın derim.
<<

gan140

İleti 17 Nis 2008, 12:25

opel marka araclar genelde kullanım karakteristigime uyum sağlayamıyorum.

zaten oncelik simdilik corolla modifiyesinde.Sonra 2. araç projesi devreye girecek.

Saygılar
<<

gizliboy

Otomobil: 97 Toyota Corolla 1.6

İleti 13 Ekm 2009, 16:07

Motorla bencede fazla oynama sadece hava filtresi ve egzos deişince yeterince performans alabilirsin bizdede 97 Corolla var 1.6 XEİ eksik yanları Bu Corolla'Ların Frenleri pek sağlam değil onları elden geçirebilirsin birde arabaya fazla yük binince gözle görülür bir performans düşüşü var sana tavsiyem arabanın ağırlığını düşürecek parçaları kullanman ;)
<<

pelingrsy

İleti 25 Kas 2009, 15:50

tavisyeler ne guzelmiş bende yararlanabılirmiyim:)

Modifiye

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir