ae101 corolla modifiyesi.
Oncelikle kendimi tanıtayım..ben oto-parka cok eskilerden takip eden ama pek yazı yazmayan eski bir uyenizim...kullanıcı adları falan degisti sifre unutuldugu icin zamanla ama uzun zamandır takip ettigim bir site...
Ben makine muhendisi ae101 corolla sahibi bir uyenizim : )
Oncelikle aracımı cok sade olacak sekilde gorsel kısmı daha az daha cok yuruyen ve motor aksamı uzerine bir kac modifiye yapmak istiyorum... bunları ozetlemek gerekirse:
aracım 178 binde ve ilk sahibiyim..Gayet temiz bakımlı kanımca motorda ufak tefek degisiklikler yapmaya musayit bir altyapısı olduguna inanıyorum.
Aracımın uzerine hala orjinal eksozu var ama herkes aracta egzos oldugu izlenimine kapılıyor sebebi ise spor egzos gibi ses yapması...Ses sportif sayılabilir ama rahatsız edici boyutta..
Dun bostancı sanayide bir ustaya gosterdim.aracta sac dan dolayı egzos sesinin normale gore çok fazla oldugunu soyledi(egzos kesinlikle patlak degil)
onerisi ise aracın egzosunu komple degistirmek (orjinal) istegime gore son susturucu takmak
Benim yapmak istediklerim ise komple egzos ki orjinal olmak zorunda degil artı kapalı bir hava filtresi ilk uygulamakk istediklerim
bunları takiben orjinal 13' leri cıkarıp yerine 15 lik jant artı yeni set lastikler olcu olarak da 195/50/15 dusunuyorum ki cekisten dusmesin arac..zaten bu islemler maksimum sadelikte gerceklesecek..Keyifle cekisi gidisi daha iyi sade bir arac yapma cabasındayım..Tabi bunlara ek olarak yeni amortisor yay ya da coil over dusunuyorum
arkadaslar bu aracı sat bu kadar masraf yerine daha iyi bir arac edinin tarzı onerilere kapalıyım zaten 1 sene sonra 2004 bir type r alma planım var..bu tamamen satılmamak uzere yapılacak bir araç
zamanla dereceli egzantrik (belki) turbo blow off valf uygulaması olabilir
Her turlu oneriye açığım...baska neler yapılabilir.Bunlar haricinde ilk etaptda egzos ve kapalı hava filtresi uygulaması aracın alt devir bandındaki torku ve cekisi etkiler mi..Cok km yapmaya basladım bu aralar ve ekonomi surusleri de yapmaktayım zaman zaman o yuzden alt devir cekisi benim icin onemli zira arac yuksek devirlerde cok bagirmakta..
Ayrıca bu yaptırcagim egzos sisteminin cok sesden zirade sessiz ve tok bir yapıda olmasını istemekteyim (seat leonlara yapılan egzoslar gibi)
onerileriniz icin simdiden tesekkurler isteyim umarım okunması kolay bir yazı olmustur..Cok fazla dikkat edemeden yazdım cunku
Herkese iyi haftalar..

Fazlasıyla yoğundur kendisi. Sizin ihtiyacınız olan, katalitik konvertör iptali, rahat bir orta susturucu, daha geniş ara borular ve tok bir son susturucu.