ve dediğim gibi, yarışı savunmak gibi bir amacım da kesinlikle yoktur..
fakat, sizin söylediğiniz şekilde düşünülürse, yani bir org. ya iyidir ya da kötüdür şeklinde, olay geçmişte yaşanan tartışmalara döner, yani bu ülkede bu yarış işi yapılmasın fikrine döner.. oysa çözümün bu olmadığı ortada..
bu durumda, ben karşılaştırma yöntemi ile, durumun iyiye mi yoksa geriye mi gittiğini anlamaya çalışıyorum, ki bu bence daha yapıcı bir tavırdır. bu şekilde bakıldığı zaman da, aslında yapılan organizasyonun gelişme kaydettiği görülmektedir. benim anlatmak istediğim budur. yoksa elbette pek çok eksiği olan bir oraganizasyondu...
fotolara gelince, ne ilk fotoğraftaki ne de ikincideki arkadaşların yaşları hakkında bir şey söyleyemeyeceğim, görebildiğim kadarıyla ilk fotodaki iki arkadaş bahsettiğim (ikinci fotoda görünür olan) görevli yeleklerinden giymekteler, evet. takdir edersiniz fotolardan arkadaşların yaşlarını bilmem mümkün değil..
son foto içinse, polislere amirlerince verilen talimat, açık tribüne (ve bazı başka tehlikeli görülen noktalara) görevli ve yarışmacı haricinde insan sokmamaları idi. fakat iş uygulamaya gelince, iş biraz değişiyor çoğu zaman, şöyle ki, gelen polis arkadaşlar orada biz görevlilerden talimat almayı reddederek sadece amirlerinden komut alacaklarını söylüyorlar, elimizde valilikten gelen "şu sayıda polis memuru ve çevik kuvvet hizmetinize verilmiştir" yazısı olmasına rağmen. bilemiyorum, bu durum polis arkadaşların uğraşmak istememeleri mi, yoksa biz "sivil gençlerden" komut almak istememeleri mi, ama sonuç değişmiyor, sonuçta adamlara zorla iş yaptırmak mümkün değil.
geçmiş tecrübelerden tahmin yürütmem gerekirse, orada görülen polis arkadaşlara açık tribünün güvenliğini almaları komutu verilmiştir, onlar da gidip orada oturmuşlar, orayı boşaltmak yerine oturup sohbet etmeyi tercih etmişlerdir.
benim demek istediğim şey, organizasyonu olumlu/olumsuz eleştirirken, organizasyonun sorumlulukları bilinmeli. polis, her ne kadar kağıtlar öyle dese de, pratikte hiç bir zaman organizasyonun çalışanları olmamışlardır, bu bir gerçek. eğer polis işini doğru yapmıyorsa bilinmelidir ki bu bağlı oldukları bölüm/müdürlük vs. sebeplidir. belirtmek isterim ki ralli vb. meskun mahal dışı yarışlarda desteğe gelen askerlerle asla böyle bir sorun olmamaktadır, şahsi fikrim bu olayın polisin kendisinden kaynaklanmakta olduğudur.

sKocak