Multijet Motorda Çekiş Düşmesi

<<

Tubo

İleti 10 Oca 2010, 12:02

Re: Multijet Motorda Çekiş Düşmesi

O fişin ne fişi olduğunu ben anlamadım ama Wastegate'in arızalanması Multijet motorlarda özellikle de değişken geometrili tubo pali kullanan 90hp'lik versiyonlarda yaygın.

Sorunu tam olarak tespit edebilmenin en kolay yolu obd2 uyumlu bir cihazı bağlayıp, araç yükteyken turbo basıncını ölçmektir.

Gaz pedalı kapalı konumdayken actuator Wastegate'i kapatır ve gelen havanın turbo palini tam basınçla döndürmesini sağlar fakat gelen hava sistemin maksimumundan daha yüksek basınçlıysa ki turbo emiş hortumunun sonunda basınç sensörü bunu hesaplar, o zaman actuator wastegate'i hemen açarak havanın tahliye olmasını sağlar. Sonuç olarak da motor kendini korumaya alıp turboyu devre dışı bırakır. Zaten aksi durumda yani sistem normal çalışırken actuator havayı wastegate'e değil egzoz türbinine yönlendirir.

Wastegate solenoidinin parça olarak tamirini yapmak için tek tek devrelerin kontol edilmesi gerekir ki ben bilmiyorum, bununla birlikte de actuator'ı sıkarak veya gevşeterek wastegate'in çalışması kontrol edilebilir ama teknik anlamda yeterli bilgiye sahip olunması gerekli çünkü wastegate'i olası bir aşırı yüksek basınç durumunda tahliye edemeyecek kadar sıkarsanız turbo pallerinize elveda diyebilirsiniz...

Bu durum manyetik alan tetiklemeleriyle Maf veya iat sensörünün yanlış hesaplama yapmasıyla da tetiklenebilir. Örneğin; Ümraniye İkea ve çevresindeki manyetik alan gibi.
<<

dieseltorque

dieseltorque

İleti 10 Oca 2010, 13:49

Re: Multijet Motorda Çekiş Düşmesi

adnan yazdı:Multijet motorda çekiş düşmesinin sebeplerini bilen var mı?Turbo sisteminde bir parça arıza çıkarıyormuş.Bu parça motorda dışarıdan görülebiliyor.Bu parçanın üzerine kablolar bir fiş yardımıyla takılıyor.Bu fiş takılı iken arabanın cekişi aşırı derecede düşük.Parçada bir problem var galiba.Bu fişi ben çıkardım ,şimdi arabanın çekişi daha iyi.Ama araba orijinal haline göre yine yavaş(çekişi düşük)Bu parça hakkında bilgisi olan var mı?tamir edilir mi?Yoksa problem başka yerde mi?

aynısını 1.3 punto'da yaşadık, işi dizel araç tamiri olan bir yere götürün. izmirde koparan pompa bizimkini tamir edebildi
Resim "I want Tata to make lots of money that they can spend on more supercharged Jags"
Önceki

Sorunlar ve Çözümleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir